Atrakinkite naujas galimybes: žingsnis po žingsnio vadovas, kaip naudoti „Messenger“ be „Facebook“.

Sukurti 25 vasario, 2024
„Facebook Messenger“ pokalbių draugai

„Messenger“ naudojimo be „Facebook“ įvadas Kalbant apie šiuolaikinį bendravimą, momentiniai pranešimai tapo nepakeičiama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Tarp daugybės galimų susirašinėjimo programų „Facebook Messenger“ išskyrė reikšmingą nišą. Tačiau ne visi nori išlaikyti „Facebook“ profilį arba nori, kad jų pėdsakas socialinėje žiniasklaidoje būtų minimalus. Atsidūriau tarp šios grupės, ieškodama „Messenger“ patogumo ir nusprendusi atsitraukti nuo paties „Facebook“. Tai buvo asmeninis pasirinkimas, kurį lėmė privatumo ir minimalizmo troškimas. Paplitusi klaidinga nuomonė, kad „Messenger“ negalima naudoti be aktyvios „Facebook“ paskyros. Bet taip tiesiog nėra. Kai gilinausi į galimybes, sužinojau, kad „Facebook“ siūlo galimybę savarankiškai užsiregistruoti „Messenger“. Tai buvo apreiškimas, atvėręs naujų bendravimo būdų, neprisirišus prie viso Facebook profilio. Šiame straipsnyje pasidalinsiu savo įžvalgomis ir paaiškinsiu, kaip naudotis „Messenger“ be „Facebook“ paskyros. Tai skirta tiems, kurie, kaip ir aš, nori pasinaudoti momentinių pranešimų privalumais ir sumažinti savo buvimą internete socialinės žiniasklaidos platformose.

Kodėl galbūt norėsite naudoti „Messenger“ be „Facebook“.

Yra daugybė priežasčių, kodėl kas nors pasirenka naudoti „Messenger“, nebūdamas aktyvus „Facebook“. Privatumo problemos yra sąrašo viršuje. Pastaraisiais metais „Facebook“ buvo tikrinama, kaip tvarko naudotojų duomenis. Mano nuomone, pranešimų poreikių atskyrimas nuo veiklos socialinėje žiniasklaidoje buvo žingsnis siekiant apsaugoti savo asmeninę informaciją.

Be to, didžiulis noras supaprastinti atlieka svarbų vaidmenį. Socialinės žiniasklaidos profilio tvarkymas gali atimti daug laiko ir būti didžiulis. Naudodamasis „Messenger“ savarankiškai sužinojau, kad galiu palaikyti ryšį su draugais ir šeima be blaškymosi ir įsipareigojimų, susijusių su „Facebook“ profilio palaikymu. Tai buvo gaivus pokytis, kuris leido susitelkti, kryptingai bendrauti.

Galiausiai profesionalams ir įmonėms „Messenger“ naudojimas be „Facebook“ gali būti strateginis sprendimas. Tai leidžia jiems bendrauti su klientais ar klientais per plačiai naudojamą platformą, nepanaikinant ribos tarp profesionalaus ir asmeninio naudojimosi socialiniais tinklais. Šis atskyrimas užtikrina aiškų skirtumą ir išlaiko profesines ribas.

Kaip naudotis Facebook Messenger be programos

Vienas iš mažiau žinomų faktų apie „Messenger“ yra tai, kad juo galima naudotis neįdiegus mobiliosios programėlės. Tai gali būti naudinga tiems, kurie rūpinasi savo įrenginių saugykla arba tiesiog nenori neužgriozdinti savo ekranų per daug programų.

Jei norite naudoti „Messenger“ neįdiegę programos, tereikia žiniatinklio naršyklės. Naršydami į „Messenger“ svetainę galite prisijungti naudodami savo paskyros kredencialus ir pasiekti visas programėlėje pasiekiamas funkcijas. Tai sklandi patirtis, atspindinti programos funkcionalumą, ir aš supratau, kad tai yra patogi alternatyva, kai dirbu su nešiojamuoju kompiuteriu arba kai telefonas nepasiekiamas.

Be to, tiems, kurie nerimauja dėl programų leidimų ir duomenų, kuriuos programos gali pasiekti savo įrenginiuose, „Messenger“ naudojimas žiniatinklio naršyklėje gali atrodyti kaip saugesnė alternatyva. Tai suteikia tam tikrą atskyrimą tarp pranešimų paslaugos ir intymios informacijos, saugomos jūsų išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje.

Žingsnis po žingsnio vadovas, kaip naudoti „Messenger“ be „Facebook“.

Tiems, kurie pasiruošę žengti į „Messenger“ pasaulį be „Facebook“ profilio, čia pateikiamas išsamus žingsnis po žingsnio vadovas, padėsiantis pradėti.

„Messenger“ paskyros sukūrimas be „Facebook“.
Atidarykite pageidaujamą žiniatinklio naršyklę ir eikite į oficialią „Messenger“ svetainę.
Pasisveikinimo ekrane pamatysite parinktį „Sukurti naują paskyrą“. Spustelėkite jį.
Būsite paraginti įvesti savo mobiliojo telefono numerį. Tai bus naudojama jūsų naujai „Messenger“ paskyrai sukurti ir patvirtinti.
Įvedę telefono numerį, spustelėkite „Kitas“. „Messenger“ išsiųs patvirtinimo kodą į jūsų telefoną.
Norėdami tęsti paskyros kūrimo procesą, įveskite patvirtinimo kodą pateiktame svetainės lauke.
Po patvirtinimo jūsų bus paprašyta pateikti savo vardą ir, pasirinktinai, nuotrauką, kad galėtumėte sukurti „Messenger“ profilį.
Norėdami apsaugoti naują paskyrą, nustatykite slaptažodį.
Atlikę šiuos veiksmus, galite pradėti pridėti kontaktų įvesdami jų telefono numerius arba sinchronizuodami telefono adresatų sąrašą (jei jums patinka toks prieigos lygis).
Prieiga prie „Messenger“ darbalaukyje
Stalinio kompiuterio naršyklėje apsilankykite „Messenger“ svetainėje.
Prisijunkite naudodami naujai sukurtus „Messenger“ kredencialus.
Būsite nukreipti į gautuosius, kur galėsite pradėti naujus pokalbius arba tęsti esamus.
„Messenger“ naudojimas mobiliajame telefone be programos
Atidarykite savo mobiliojo telefono naršyklę ir eikite į „Messenger“ svetainę.
Prisijunkite naudodami savo „Messenger“ kredencialus.
Dabar galite naudoti „Messenger“ kaip ir programą, įskaitant pranešimų, nuotraukų siuntimą ir dalyvavimą grupės pokalbiuose.
Atlikdamas šiuos veiksmus galėjau užsiregistruoti „Messenger“ be jokių ryšių su „Facebook“ profiliu. Šis atskiras „Messenger“ naudojimo būdas buvo paprastas ir stebėtinai išlaisvinantis.

„Facebook Pay“ supratimas naudojant „Messenger“.

Neatsiejama „Messenger“ patirties dalis yra galimybė siųsti ir gauti pinigus per „Facebook Pay“. Ši funkcija ypač naudinga, kai reikia padalyti sąskaitas su draugais arba nusiųsti grynųjų dovanų ypatingomis progomis. Tai suteikia programai patogumo, kuris apima ne tik paprastus pranešimus.

Pirmiausia „Facebook Pay“ nustatymas „Messenger“ yra lengvas. Turėsite pasiekti „Messenger“ nustatymų skyrių ir ieškoti parinkties „Facebook Pay“. Toliau reikia susieti mokėjimo metodą, pvz., debeto kortelę, kredito kortelę arba „PayPal“ paskyrą, ir vadovautis ekrane pateikiamomis instrukcijomis, kad užbaigtumėte sąranką.

Sukonfigūravus „Facebook Pay“, išsiųsti pinigus taip paprasta, kaip pradėti pokalbį su gavėju, bakstelėjus „+“ piktogramą, pasirinkus parinktį „Mokėjimai“ ir įvedus norimą sumą. Į saugumą žiūrima labai rimtai, todėl prieš apdorojant kiekvieną operaciją reikia patvirtinti.

Tokiems kaip aš, vertinantiems patogumą ir saugumą, „Facebook Pay“ programoje „Messenger“ buvo sveikintinas papildymas. Tai leido man tvarkyti finansines operacijas su patikimais kontaktais tiesiogiai per pranešimų platformą, dar labiau supaprastinant mano gyvenimą skaitmeninėje erdvėje.

„Messenger“ išnykimo režimo naudojimas privatiems pokalbiams

Privatumas yra bet kurios pranešimų paslaugos kertinis akmuo, o „Messenger“ išnykimo režimas yra funkcija, sukurta atsižvelgiant į tai. Tai leidžia vartotojams įsitraukti į pokalbius, kurie automatiškai išnyksta uždarius pokalbį ir suteikia papildomą privatumo sluoksnį jautrioms diskusijoms.

Įjungti išnykimo režimą yra paprasta. Pokalbio metu tiesiog braukite aukštyn ekrane ir režimas bus įjungtas. Per tą laiką išsiųsti pranešimai išnyks, kai jie bus matomi ir pokalbis bus uždarytas. Tai idealiai tinka dalytis konfidencialia informacija arba užmegzti asmeninius pokalbius, kurių nenorite palikti pėdsakų.

Išnykimo režimo naudojimas suteikė ramybę aptariant asmeninius reikalus. Tai priminimas, kad ne viskas turi būti nuolatinė ir kad kai kurie pokalbiai turi būti trumpalaikiai. Tačiau svarbu šią funkciją naudoti apgalvotai ir atminti, kad jos negalima naudoti veiklai, kuri prieštarauja teisiniams ar etiniams standartams.

Facebook Messenger piktograma

Patarimai ir gudrybės, kaip naudotis „Messenger“ be „Facebook“.

Praleidęs daug laiko savarankiškai naudodamasis Messenger, sukaupiau keletą patarimų ir gudrybių, kurie pagerino mano patirtį.

Pranešimų tinkinimas
Norint išlaikyti pusiausvyrą tarp ryšio ir nuolatinių įspėjimų, labai svarbu tinkinti pranešimus. „Messenger“ leidžia laikinai arba neribotam laikui nutildyti pokalbius, o tai naudinga, kai reikia susikaupti arba be trukdžių atsipalaiduoti.

Pokalbių organizavimas
Naudodami etiketes ir grupes galite tvarkyti savo pokalbius. Pokalbius dažnai skirstau į kategorijas pagal temas ar santykius, pvz., „Šeima“, „Darbas“ ar „Įvykiai“. Taip lengviau sekti įvairias temas ir nepraleisiu svarbių pranešimų.

„Messenger“ naudojimas keliuose įrenginiuose
Vienas iš „Messenger“ privalumų yra tai, kad jį galima naudoti įvairiuose įrenginiuose. Prisijungę prie paskyros skirtinguose išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ar kompiuteriuose galite sklandžiai perjungti juos neprarasdami pokalbių tęstinumo. Ši kelių įrenginių galimybė man buvo nepakeičiama, nes ji leidžia palaikyti ryšį, nepaisant to, kokį įrenginį naudoju.

„Messenger“ alternatyvos ne „Facebook“ vartotojams

Nors „Messenger“ yra tvirta platforma, tai nėra vienintelė galimybė tiems, kurie nori likti nuošalyje nuo „Facebook“. Kitos pranešimų siuntimo programos siūlo panašias funkcijas, neprisijungus prie socialinės žiniasklaidos tinklo.

„WhatsApp“ yra populiari alternatyva, užtikrinanti visišką šifravimą saugiam pranešimų siuntimui. Jis veikia nepriklausomai nuo „Facebook“, nepaisant to, kad priklauso tai pačiai patronuojančiai bendrovei, ir norint užsiregistruoti, reikia tik telefono numerio.

„Telegram“ yra dar vienas puikus pasirinkimas, galintis pasigirti greitu ir saugiu pranešimų siuntimu, daugiausia dėmesio skiriant privatumui. Ji siūlo savaime naikinamus pranešimus ir didelės grupės pokalbių galimybes, todėl yra mėgstamiausia tarp vartotojų, kurie teikia pirmenybę saugumui.

Signalas, žinomas dėl savo stiprių šifravimo protokolų, rekomenduojamas tiems, kurie teikia didžiausią reikšmę privatumui. Tai atvirojo kodo platforma, kuriai pritarė privatumo gynėjai ir kibernetinio saugumo ekspertai visame pasaulyje.

Dažnos problemos ir trikčių šalinimo patarimai

Kaip ir bet kurios technologijos atveju, naudojant „Messenger“ be „Facebook“ nėra jokių problemų. Štai keletas dažniausiai pasitaikančių problemų ir kaip jas pašalinti:

Prisijungiant kilo problemų
Jei kyla sunkumų prisijungiant prie „Messenger“ paskyros, įsitikinkite, kad įvedėte teisingą telefono numerį ir slaptažodį. Jei pamiršote slaptažodį, naudokite parinktį „Pamiršau slaptažodį“, kad jį iš naujo nustatytumėte.

Žinutės nesiunčiamos
Kai nepavyksta išsiųsti pranešimų, pirmiausia patikrinkite interneto ryšį. Jei esate prisijungę, bet vis tiek susiduriate su problemomis, pabandykite atsijungti ir vėl prisijungti prie paskyros. Tai dažnai gali išspręsti laikinus nesklandumus.

Pranešimai neveikia
Jei kyla pranešimų apie problemas, įsitikinkite, kad naršyklės arba įrenginio nustatymai leidžia siųsti pranešimus iš „Messenger“. Jei jie leidžiami, bet vis tiek nerodomi, išvalius talpyklą arba iš naujo paleidus įrenginį, gali padėti.

Išvada: naujų galimybių panaudojimas naudojant „Messenger“ be „Facebook“.

„Messenger“ naudojimas be aktyvios „Facebook“ paskyros man pakeitė žaidimą. Tai leido man palaikyti ryšį su man rūpimais žmonėmis išlaikant privatumą ir supaprastinant savo skaitmeninį gyvenimą. Šis vadovas supažindino jus su žingsniais ir patarimais, kaip išnaudoti visas „Messenger“ galimybes, nepriklausomai nuo „Facebook“.

Nesvarbu, ar nerimaujate dėl privatumo, ieškote tikslesnio bendravimo įrankio, ar tiesiog norite ištirti „Messenger“ funkcijas, tikiuosi, kad šis vadovas buvo naudingas. Pasinaudoję šiomis naujomis galimybėmis galime ir toliau palaikyti ryšius ir dalytis su kitais taip, kad atitiktų mūsų asmenines vertybes ir pageidavimus.

Atminkite, kad technologijos yra tam, kad tarnautų mums ir pagerintų mūsų gyvenimą. Suprasdami, kaip protingai naudoti turimus įrankius, galime sukurti labiau subalansuotą ir visavertiškesnę skaitmeninę patirtį. Linksmų pranešimų!

Taip tu gali! „Messenger“ leidžia vartotojams susikurti paskyrą naudojant tik telefono numerį. Tai leidžia asmenims naudotis „Messenger“ nepriklausomai nuo „Facebook“.

Jūsų „Messenger“ kontaktams nebus pranešta, ar turite „Facebook“ paskyrą, ar ne. Jie gali susisiekti su jumis naudodami „Messenger“ naudodami jūsų telefono numerį arba bet kokią kitą susietą kontaktinę informaciją.

Nors daugumą „Messenger“ funkcijų galite pasiekti neturėdami „Facebook“ paskyros, kai kurios funkcijos, pvz., „Messenger“ kambariai, gali būti ribotos. Be to, norint pasiekti tam tikras „Messenger“ funkcijas, gali prireikti „Facebook“ paskyros.