Kaip pakeisti savo vardą „Facebook“.

Sukurti 9 kovo, 2024
pasikeisk savo vardą feisbuke

Nuolat besivystančiame skaitmeniniame kraštovaizdyje mūsų Facebook profiliai dažnai atspindi mūsų asmeninę ir profesinę tapatybę. Yra įvairių priežasčių, kodėl galėčiau apsvarstyti galimybę pakeisti savo vardą „Facebook“. Galbūt aš patyriau reikšmingą gyvenimo įvykį, pavyzdžiui, vedybas ar skyrybas, paskatinusius pakeisti pavardę. O gal nusprendžiau vietoj savo vardo pasivadinti slapyvardžiu, kuriuo dažniausiai esu žinomas, kad būčiau geriau atpažįstamas draugų ir kolegų. Be to, kaip menininkas ar visuomenės veikėjas, galėčiau pasirinkti sceninį vardą ar pseudonimą, kad sukurčiau savo prekės ženklą. Be to, asmeninio saugumo sumetimais galbūt norėsiu pakoreguoti savo vardą, kad išlaikyčiau tam tikrą privatumo lygį internete. Šiuolaikinio suaktyvėjusio skaitmeninio tikrinimo sąlygomis nėra neįprasta, kad asmenys keičia savo buvimą internete, kad apsisaugotų nuo nepageidaujamo dėmesio. Teisinio vardo keitimas taip pat yra dažna priežastis atnaujinti savo „Facebook“ profilį, siekiant užtikrinti, kad mano virtualioji tapatybė atitiktų mano realaus pasaulio dokumentus ir kredencialus. „Facebook“ pavadinimo koregavimas, kad jis labiau įtrauktų kultūrinius niuansus arba ištaisytų ankstesnę rašybos klaidą, yra kitos pagrįstos priežastys, dėl kurių reikia pakeisti. Vardas yra neatsiejama mano tapatybės dalis, o tikslus jo vaizdavimas socialinėje žiniasklaidoje yra svarbus asmeniniams ir profesiniams tinklams, taip pat ryšiams su draugais ir šeima palaikyti.

Kaip pakeisti savo vardą „Facebook“: žingsnis po žingsnio vadovas

Mano vardo atnaujinimo procesas „Facebook“ yra gana paprastas, tačiau norint užtikrinti, kad pakeitimas būtų priimtas ir atnaujintas tinkamai, reikia atlikti konkrečius veiksmus. Norėdami pradėti, turiu prisijungti prie savo Facebook paskyros ir viršutiniame dešiniajame pagrindinės naršymo juostos kampe spustelėti rodyklę žemyn. Išskleidžiamajame meniu pasirenku „Nustatymai ir privatumas“, tada „Nustatymai“. Taip pateksiu į puslapį Bendrieji paskyros nustatymai.

Ten paspaudžiu šalia savo vardo esantį mygtuką „Redaguoti“. Tai atveria skyrių Vardas, kuriame galiu įvesti norimą vardą, vidurinį (neprivaloma) ir pavardę. „Facebook“ taip pat siūlo galimybę pridėti alternatyvų vardą, pvz., mergautinę pavardę, slapyvardį ar profesinį vardą. Įvedęs naują vardą, peržiūriu „Facebook“ vardo standartus, kad įsitikinčiau, ar mano norimas vardas atitinka jų politiką. Jei viskas patikrinta, paspaudžiu „Peržiūrėti pakeitimą“, įvedu slaptažodį ir spustelėjau „Išsaugoti pakeitimus“.

Labai svarbu pažymėti, kad „Facebook“ turi apribojimą, kaip dažnai galiu keisti savo vardą, kuris šiuo metu nustatytas kartą per 60 dienų. Be to, mano pasirinktas vardas turi būti toks, kuriuo naudojuosi kasdieniame gyvenime, jame negali būti skaičių, simbolių, neįprastų didžiųjų raidžių, pasikartojančių simbolių ar įžeidžiančių žodžių.

Į ką reikia atsižvelgti prieš keičiant vardą „Facebook“.

Prieš keisdamas „Facebook“ pavadinimą, reikia atsiminti keletą dalykų. Visų pirma turiu pagalvoti, kaip pokyčiai gali paveikti mano buvimą internete. Ar kontaktai vis tiek galės mane rasti? Ar tai sukels painiavą mano asmeniniame ar profesiniame tinkle? Svarbu pranešti apie mano vardo pakeitimą svarbiems kontaktams, kad išvengtumėte galimo sumaišymo.

Toliau turėčiau pagalvoti apie šio sprendimo tvarumą. Nors „Facebook“ leidžia keisti pavadinimą, jis riboja dažnus pakeitimus. Turiu būti tikras dėl pakeitimo, nes turėsiu palaukti 60 dienų, kol vėl galėsiu jį pakeisti. Be to, mano vardo pakeitimas atsispindės visuose „Facebook“ produktuose, susietuose su mano paskyra, įskaitant „Messenger“ ir „Instagram“, jei jie susieti.

Kitas aspektas yra mano Facebook vardo suderinimas su kitomis identifikavimo formomis, ypač jei platformą naudoju profesiniais tikslais. Platformų ir dokumentų nuoseklumas padeda išlaikyti patikimumą ir padeda žmonėms lengviau mane rasti ir atpažinti. Be to, turiu žinoti, kad pakeitus mano vardą „Facebook“ nepasikeis, kaip žmonės gali manęs ieškoti naudodami kitą informaciją, pvz., el. pašto adresą ar telefono numerį.

Dažnos problemos ir trikčių šalinimo patarimai keičiant vardą „Facebook“.

Mano vardo keitimas „Facebook“ paprastai yra sklandus procesas, tačiau kartais gali kilti problemų. Dažna problema yra ta, kad pavadinimo pakeitimas įsigalioja ne iš karto. Tokiais atvejais rekomenduojama palaukti 24 valandas, nes atnaujinimas gali vėluoti. Jei problema išlieka, turėčiau patikrinti savo palaikymo gautuosius, ar nėra pranešimų iš „Facebook“, susijusių su mano vardo keitimo būsena.

Kita problema gali būti ta, kad mano norimas vardas neatitinka „Facebook“ vardo politikos. Jei mano vardo pakeitimas bus atmestas, turėsiu peržiūrėti standartus ir atitinkamai pakoreguoti savo vardą. Vardai, kuriuose yra simbolių, skaičių, neįprastų didžiųjų raidžių ar įžeidžiančios kalbos, nebus priimami. Jei manau, kad mano vardo pakeitimas atitinka reikalavimus ir buvo neteisingai atmestas, galiu susisiekti su „Facebook“ palaikymo komanda dėl tolesnės pagalbos.

Techniniai nesklandumai taip pat gali neleisti man pakeisti savo vardo. Trikčių šalinimo veiksmai, kuriuos galiu atlikti, yra naršyklės talpyklos išvalymas, kitos naršyklės bandymas arba pakeitimo bandymas kitame įrenginyje. Jei vis tiek susiduriau su sunkumais, kitas geras žingsnis yra patikrinti „Facebook“ pagalbos centrą, ar nėra žinomų problemų ar naujinių, kurie gali turėti įtakos paslaugai.

Dažnai užduodami klausimai apie vardo keitimą „Facebook“.

Planuodamas pakeisti savo vardą „Facebook“, susidūriau su keletu dažniausiai užduodamų klausimų, kurie gali padėti paaiškinti šį procesą kitiems, galbūt svarstantiems apie vardo atnaujinimą. Viena dažniausių užklausų yra apie Facebooke leidžiamų vardų tipus. Platforma reikalauja, kad naudočiau vardą, kuriuo naudojuosi kasdieniame gyvenime, ir kad jis atspindėtų mano tikrąjį vardą, kaip nurodyta mano tapatybės dokumente.

Kitas dažnai užduodamas klausimas – ar galima įtraukti slapyvardį. „Facebook“ leidžia pridėti alternatyvų vardą, pvz., slapyvardį, mergautinę pavardę arba profesinį vardą, kuris gali būti rodomas kartu su mano pagrindiniu vardu. Šis alternatyvus pavadinimas taip pat turi atitikti „Facebook“ pavadinimo standartus.

Taip pat dažnai užduodamas klausimas dėl mano vardo keitimo istorijos matomumo. Svarbu žinoti, kad kai pakeičiau savo vardą, ankstesnis vardas bus išsaugotas mano paskyros istorijoje ir gali būti matomas draugams mano profilyje, atsižvelgiant į mano privatumo nustatymus. Tačiau ši informacija nėra viešai prieinama, todėl privatumo nustatymuose galiu koreguoti, kas gali matyti mano buvusius vardus.

Papildomi aspektai keičiant vardą „Facebook“.

Be pagrindų, kaip pakeisti savo vardą „Facebook“, yra ir papildomų veiksnių, į kuriuos turėčiau atsižvelgti. Vienas iš jų yra įtaka mano ieškojimui ir atpažinimui. Pakeitus vardą, žmonėms gali būti sunkiau rasti mano profilį, ypač jei pereinu nuo vardo, kuris daugeliui žmonių yra pažįstamas. Kad būtų išvengta painiavos, naudinga informuoti tinklą apie pakeitimą.

Kitas aspektas yra galimas dokumentų poreikis. Jei „Facebook“ kyla abejonių dėl mano vardo autentiškumo, jie gali paprašyti oficialaus identifikavimo, kad patvirtintų pakeitimą. Tai gali būti vairuotojo pažymėjimas, pasas ar kitas vyriausybės išduotas asmens tapatybės dokumentas. Gera praktika turėti šiuos dokumentus, jei jų prireiktų.

Galiausiai turėčiau pagalvoti apie platesnes mano vardo keitimo pasekmes. Pavyzdžiui, jei naudoju „Facebook“ profesionaliems tinklams kurti arba kaip savo verslo dalį, staigus pavadinimo pakeitimas gali turėti įtakos mano prekės ženklui ar internetinei asmenybei. Nuoseklumas yra labai svarbus kuriant ir palaikant profesinius santykius, todėl bet kokie pakeitimai turi būti apgalvoti ir gerai informuoti.

pakeisk savo vardą Facebook 2

Kiek laiko užtrunka, kol „Facebook“ bus patvirtintas pavadinimo pakeitimas?

Kai „Facebook“ pateikiu prašymą pakeisti pavadinimą, natūraliai stebiuosi, kiek laiko užtruks, kol pakeitimas bus patvirtintas. Daugeliu atvejų atnaujinimas yra nedelsiant, tačiau gali užtrukti iki 24 valandų, kol pakeitimas bus visiškai apdorotas. Patvirtinimo laikas gali skirtis atsižvelgiant į įvairius veiksnius, pvz., dabartinį „Facebook“ apdorojamų užklausų kiekį arba ar reikia papildomos peržiūros, kad būtų patvirtintas pavadinimo pakeitimo teisėtumas.

Jei matau, kad mano vardo keitimas užtrunka ilgiau nei tikėtasi, patartina patikrinti, ar mano palaikymo gautuosiuose nėra pranešimų iš „Facebook“, kurie galėtų paaiškinti vėlavimą. Jei po pagrįsto laiko nėra jokios informacijos, susisiekę su „Facebook“ palaikymo komanda gali padėti išspręsti visas problemas.

Kaip pakeisti vardą Facebook programėlėje mobiliesiems

Procesas, kaip pakeisti mano vardą „Facebook“ naudojant programą mobiliesiems, yra gana panašus į darbalaukio versiją, tačiau pritaikytas mobiliesiems. Pirmiausia išmaniajame telefone arba planšetiniame kompiuteryje atidarau „Facebook“ programą ir bakstelėjau tris horizontalias linijas, dar žinomas kaip „mėsainio“ piktograma, kad patekčiau į pagrindinį meniu. Iš ten slinkiu žemyn ir bakstelėjau „Nustatymai ir privatumas“, tada „Nustatymai“.

Skiltyje „Paskyros nustatymai“ paliečiu „Asmeninė informacija“, tada „Vardas“. Tada galiu įvesti savo naują vardą, vidurinįjį (neprivaloma) ir pavardę. Įvedęs norimą vardą, paliečiu „Peržiūrėti pakeitimą“, įvedu slaptažodį ir pasirinku „Išsaugoti pakeitimus“, kad užbaigčiau atnaujinimą. Kaip ir darbalaukio versijoje, svarbu užtikrinti, kad mano naujas vardas atitiktų „Facebook“ vardo standartus.

Kaip pakeisti savo vardą „Facebook“ nepažymint

Norėdamas pakeisti savo vardą „Facebook“ nebūdamas pažymėtas, turiu griežtai laikytis „Facebook“ vardų politikos. Vardo, kuris skamba kaip tikras, kasdienis vardas, naudojimas, pavadinimų ar frazių vengimas, simbolių, skaičių ir neįprasto didžiųjų raidžių naudojimo – visa tai yra esminiai dalykai, siekiant išvengti žymėjimo.

Jei keičiu savo vardą dėl teisėtos priežasties, pvz., santuokos ar teisinio vardo pakeitimo, turėčiau būti pasirengęs pateikti dokumentus, jei to paprašys. Vardo pakeitimas protingomis ribomis, pvz., nekeitimas į visiškai kitokį nei ankstesnis vardas, taip pat gali padėti išvengti įtarimų.

Be to, turėčiau užtikrinti, kad mano naujasis vardas nepažeistų jokių „Facebook“ bendruomenės standartų, todėl mano paskyra gali būti pažymėta arba net laikinai sustabdyta. Kruopštus šių gairių apsvarstymas ir jų laikymasis padarys procesą sklandesnį ir išlaikys mano profilio vientisumą.

Išvada

Suprasti, kaip pakeisti savo vardą „Facebook“, yra paprasta, bet reikšminga užduotis. Nesvarbu, ar dėl asmeninių, profesinių ar saugumo priežasčių, galimybė atnaujinti savo vardą „Facebook“ leidžia man išlaikyti buvimą internete, kuris tiksliai atspindi mano tapatybę. Vykdydamas nuoseklų vadovą, atsižvelgdamas į pavadinimo keitimo pasekmes ir laikydamasis platformos politikos, galiu užtikrinti, kad procesas būtų sklandus ir sėkmingas.

Svarbu suvokti vardo keitimo platformoje subtilybes, tačiau turint reikiamų žinių ir pasiruošimo, perėjimas gali vykti sklandžiai ir be rūpesčių. Jei kiltų kokių nors problemų, „Facebook“ pagalbos centras ir palaikymo komanda yra vertingi ištekliai bendroms problemoms spręsti.

Visiems, galvojantiems apie pavadinimo keitimą „Facebook“, svarbu suprasti procesą, žinoti platformos politiką ir atsižvelgti į platesnį pakeitimo poveikį. Taip elgdamiesi galite užtikrinti, kad jūsų „Facebook“ tapatybė išliktų tokia, kokia esate, tiek prisijungus, tiek ne.

Norėdami pakeisti savo vardą „Facebook“, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Spustelėkite žemyn nukreiptą rodyklę viršutiniame dešiniajame „Facebook“ kampe ir pasirinkite „Nustatymai ir privatumas“.
  2. Išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Nustatymai“.
  3. Kairėje pusėje esančiame meniu spustelėkite „Asmeninė informacija“.
  4. Šalia savo vardo spustelėkite mygtuką „Redaguoti“.
  5. Pateiktuose laukuose įveskite savo naują vardą.
    Spustelėkite „Peržiūrėti pakeitimus“.
  6. Peržiūrėkite savo naują vardą, įveskite slaptažodį ir spustelėkite „Išsaugoti pakeitimus“.

Taip, „Facebook“ turi konkrečias gaires ir apribojimus dėl vardo keitimo. Jūsų vardas turi atitikti Facebook bendruomenės standartus, kurie draudžia apsimetinėjimą, simbolius, skaičius, pavadinimus ir neįprastus simbolius. Be to, jums gali būti ribojamas, kaip dažnai galite keisti savo vardą, ir jūsų gali reikėti pateikti dokumentus, patvirtinančius jūsų tapatybę, jei jūsų vardo pakeitimas yra reikšmingas.

Taip, galite pakeisti savo vardą „Facebook“ naudodami mobiliąją programėlę. Štai kaip:

  1. Atidarykite „Facebook“ programą savo mobiliajame įrenginyje.
  2. Bakstelėkite meniu piktogramą (trys horizontalios linijos) apatiniame dešiniajame kampe.
  3. Slinkite žemyn ir bakstelėkite „Nustatymai ir privatumas“, tada pasirinkite „Nustatymai“.
  4. Bakstelėkite „Asmeninė informacija“, tada pasirinkite „Vardas“.
    Pateiktuose laukuose įveskite savo naują vardą.
  5. Bakstelėkite „Peržiūrėti pakeitimus“.
  6. Peržiūrėkite naują vardą, įveskite slaptažodį ir bakstelėkite „Išsaugoti pakeitimus“.