„TikTok Kid Restricted“: „TikTok“ amžiaus apribojimų supratimas ir valdymas

Sukurti 23 rugsėjo, 2024
tik tok vaikas

„TikTok“, viena populiariausių socialinės žiniasklaidos platformų visame pasaulyje, tapo milijonų vaikų ir paauglių mėgstama vieta. Tačiau dėl šio populiarumo didėja susirūpinimas dėl jaunesnei auditorijai prieinamo turinio tinkamumo. Reaguodama į tai, TikTok įdiegė įvairius apribojimus, skirtus apsaugoti nepilnamečius nuo netinkamos ar kenksmingos medžiagos. Šiomis priemonėmis, žinomomis kaip „vaikams ribojamos“ funkcijos, siekiama sukurti saugesnę, labiau kontroliuojamą aplinką jaunesniems naudotojams. Šiame straipsnyje bus aptarta, kaip šie apribojimai veikia, kokia jų nauda ir kaip tėvai ir globėjai gali kontroliuoti savo vaikų veiklą internete, kad užtikrintų jų saugumą.

Ką reiškia „TikTok Kid Restricted“?

„TikTok“ vaikams skirtos funkcijos reiškia gairių ir funkcijų rinkinį, skirtą apriboti vaikų patekimą į netinkamą turinį. Jaunesniems nei 13 metų vartotojams „TikTok“ siūlo labiau ribotą patirtį, vadinamą „TikTok jaunesniems vartotojams“. Ši programos versija riboja turinio bendrinimo galimybes ir prieigą prie tiesioginių pranešimų ir netinkamų vaizdo įrašų. Algoritmas sukurtas taip, kad šiems vartotojams būtų teikiama pirmenybė mokomajam ir saugiam turiniui, užtikrinant, kad jaunesnė auditorija liktų saugioje skaitmeninėje riboje.

Kaip „TikTok“ įgyvendina vaikų apribojimus

TikTok savo amžiaus apribojimus įgyvendina derindama turinio moderavimą ir algoritminį filtravimą. Kurdami paskyrą vartotojai turi įvesti savo gimimo datą. Jaunesni nei 13 metų asmenys automatiškai įtraukiami į kategoriją „TikTok jaunesniems vartotojams“, kur tokios funkcijos kaip vaizdo įrašų skelbimas, komentavimas ir pranešimų siuntimas yra išjungtos. Be to, „TikTok“ naudoja dirbtinį intelektą (AI), kad nustatytų ir blokuotų netinkamą turinį jaunesniems nei 18 metų naudotojams. Nepaisant šių priemonių, tėvai raginami stebėti savo vaikų paskyras, kad užtikrintų amžių atitinkančią prieigą.

Tėvų kontrolės ir šeimos poravimo funkcijos

Siekdama dar labiau padėti tėvams valdyti savo vaikų „TikTok“ naudojimą, platforma pristatė šeimos susiejimo funkciją. Šis įrankis leidžia tėvams susieti savo „TikTok“ paskyras su savo vaikų paskyra, suteikiant jiems galimybę valdyti įvairius vaiko veiklos aspektus. Tėvai gali apriboti, kas gali siųsti tiesioginius pranešimus, apriboti įrenginio naudojimo laiką ir valdyti turinio, kurį gali peržiūrėti jų vaikas, tipą. Ši funkcija ypač naudinga įgyvendinant „vaikams ribojamą“ režimą, užtikrinant saugesnę internetinę erdvę nepilnamečiams.

„TikTok Kid“ apribojimų iššūkiai ir kritika

Nepaisant „TikTok“ pastangų sukurti saugesnę aplinką nepilnamečiams, platforma sulaukė kritikos dėl jos vaikams taikomų apribojimų veiksmingumo. Vienas iš pagrindinių iššūkių yra tai, kaip vaikai gali suklastoti savo amžių, kad apeitų šiuos apribojimus. Tai kelia didelę riziką, nes jaunesni naudotojai gali pasiekti turinį, netinkamą jų amžiaus grupei. Be to, kai kurie tėvai teigia, kad apribojimai riboja kūrybiškumą ir saviraišką, o tai yra esminiai „TikTok“ naudotojų elementai. Todėl „TikTok“ ir toliau tobulina savo saugos protokolus, tačiau platformos sėkmė saugant vaikus labai priklauso nuo tėvų įsitraukimo ir nuolatinių algoritmų atnaujinimų.

Išvada

TikTok „vaikams ribojamos“ funkcijos atlieka esminį vaidmenį saugant nepilnamečius platformoje. Nors šie apribojimai nėra patikimi, jie suteikia tvirtą pagrindą kuriant saugesnę skaitmeninę erdvę vaikams. Tėvai ir globėjai turi aktyviai stebėti savo vaiko elgesį internete ir naudoti įrankius, pvz., Šeimos susiejimą, kad sustiprintų apsaugą. „TikTok“ ir toliau tobulėjant, taip pat bus stengiamasi užtikrinti, kad jaunesni vartotojai galėtų mėgautis platforma nesusidurdami su netinkamu turiniu.

tik tok vaikas

Tėvai gali užtikrinti savo vaikų saugumą TikTok įjungę šeimos susiejimo funkciją, kuri leidžia jiems kontroliuoti vaiko veiklą. Jie gali apriboti, kas gali siųsti pranešimus, apriboti ekrano laiką ir užtikrinti, kad žiūrimas turinys atitiktų amžių. Be to, tėvai turėtų reguliariai kalbėtis su savo vaikais apie saugumą internete ir stebėti jų elgesį socialinėje žiniasklaidoje.

Jei vaikas apeina TikTok amžiaus apribojimus suklastodamas savo amžių, tėvai turėtų nedelsdami imtis veiksmų. Tai apima aptarimą apie saugumą internete, vaiko paskyros nustatymą iš naujo ir griežtesnės tėvų kontrolės įgalinimą per šeimos susiejimą. Taip pat labai svarbu nustatyti taisykles dėl skaitmeninės atsakomybės ir priminti vaikams apie riziką, susijusią su nereglamentuoto turinio vartojimu.

Taip, ir vaikai, ir tėvai gali pranešti apie netinkamą turinį „TikTok“, net jei naudojasi apribota paskyra. „TikTok“ turi integruotas ataskaitų teikimo funkcijas, kurios leidžia vartotojams pažymėti turinį peržiūrėti. Platformos moderavimo komanda įvertins turinį, apie kurį pranešta, ir pašalins jį, jei jis pažeidžia bendruomenės gaires. Be to, „TikTok“ ragina tėvus aktyviai peržiūrėti turinį, su kuriuo užsiima jų vaikai, siekiant užtikrinti, kad jis atitiktų amžių atitinkančius standartus.