Kaip atkurti „Facebook“ paskyrą: žingsnis po žingsnio vadovas

Sukurti 1 spalio, 2024
Facebook

Prarasti prieigą prie „Facebook“ paskyros gali jaustis stulbinančiai, ypač jei ja pasikliaujate socialiniais ryšiais, verslu ar bendravimu. Nesvarbu, ar į jūsų paskyrą buvo įsilaužta, ar pamiršote slaptažodį, ar buvote užblokuotas dėl saugumo, „Facebook“ siūlo kelis būdus, kaip padėti atkurti paskyrą. Šiame straipsnyje apžvelgsime efektyviausius „Facebook“ paskyros atkūrimo būdus – nuo slaptažodžio nustatymo iš naujo iki patikimų kontaktų naudojimo. Atlikę šiuos veiksmus, greitai ir be rūpesčių vėl prisijungsite prie interneto.

„Facebook“ slaptažodžio nustatymas iš naujo

Vienas iš labiausiai paplitusių „Facebook“ paskyros atkūrimo būdų yra slaptažodžio nustatymas iš naujo. Pradėkite naršydami į „Facebook“ prisijungimo puslapį ir spustelėdami „Pamiršote slaptažodį? nuoroda. „Facebook“ paragins jus įvesti savo el. pašto adresą arba telefono numerį, susietą su paskyra. Kai pateiksite informaciją, el. paštu arba SMS žinute gausite patvirtinimo kodą, kurį naudodami galėsite sukurti naują slaptažodį. Kad padidintumėte saugumą, būtinai pasirinkite tvirtą slaptažodį, kuriame derinamos raidės, skaičiai ir simboliai.

Patikimų kontaktų naudojimas paskyrai atkurti

Jei „Facebook“ paskyroje nustatėte patikimus kontaktus, jie gali padėti atgauti prieigą. Pasirinkę "Pamiršote slaptažodį?" parinktį ir vadovaudamiesi raginimais pasirinkite naudoti patikimus kontaktus, kad padėtų atkurti paskyrą. „Facebook“ išsiųs specialų kodą jūsų patikimiems kontaktams, kurie galės juo pasidalinti su jumis. Įvedę kodą vėl galėsite pasiekti savo paskyrą.

Nulaužtos „Facebook“ paskyros atkūrimas

Jei į jūsų „Facebook“ paskyrą buvo įsilaužta, labai svarbu veikti greitai. Pirmiausia eikite į „Facebook“ pagalbos centrą ir pasirinkite „Mano paskyra pažeista“. „Facebook“ paprašys įvesti savo el. pašto adresą arba telefono numerį ir paskutinį slaptažodį, kurį atsimenate. Patvirtinę savo tapatybę, galite iš naujo nustatyti slaptažodį ir atgauti paskyros kontrolę. Taip pat gera idėja įjungti dviejų veiksnių autentifikavimą, kad būtų užtikrintas didesnis saugumas.

Norėdami gauti papildomos pagalbos, susisiekite su „Facebook“ palaikymo komanda

Kai kuriais atvejais gali nepavykti atkurti paskyros naudojant standartinius metodus. Jei taip atsitiks, galite kreiptis pagalbos į „Facebook“ palaikymo komandą. Kai užpildote užklausos formą, kurioje išsamiai aprašoma jūsų problema, „Facebook“ gali paprašyti papildomos informacijos, pvz., tapatybės nustatymo, kad patvirtintų, jog paskyra priklauso jums. Nors šis procesas gali užtrukti kelias dienas, tai veiksmingas būdas atkurti paskyrą, kai visa kita nepavyksta.

Išvada

„Facebook“ paskyros atkūrimas yra nesudėtingas procesas, jei atliksite tinkamus veiksmus. Nesvarbu, ar iš naujo nustatote slaptažodį, ar naudojate patikimus kontaktus, ar atsigaunate po įsilaužimo, „Facebook“ siūlo kelis metodus, padėsiančius saugiai atgauti prieigą. Būtinai imkitės prevencinių priemonių, pvz., nustatykite dviejų veiksnių autentifikavimą, kad išvengtumėte problemų ateityje. Būdami informuoti ir aktyvūs, galite sumažinti trikdžius ir užtikrinti paskyros saugumą.

facebook

Jei nebeturite prieigos prie el. pašto ar telefono numerio, susieto su jūsų „Facebook“ paskyra, galite naudoti „Nebeturite prieigos prie jų?“. parinktis atkūrimo puslapyje. „Facebook“ gali paprašyti jūsų nurodyti naują susisiekimo būdą ir patvirtinti jūsų tapatybę kitomis priemonėmis, pavyzdžiui, atsakant į saugos klausimus arba patvirtinant patikimus kontaktus.

Kad jūsų „Facebook“ paskyra nebūtų įsilaužta, įgalinkite dviejų veiksnių autentifikavimą (2FA). Tai suteikia papildomo saugumo lygio, nes prisijungiant iš naujų įrenginių be slaptažodžio reikalaujama įvesti kodą. Reguliariai atnaujinkite slaptažodį ir nenaudokite to paties slaptažodžio keliose platformose.

Taip, vis tiek galite atkurti paskyrą, jei pamiršote slaptažodį, bet nenustatėte patikimų kontaktų. Tiesiog naudokite standartinį atkūrimo procesą spustelėdami "Pamiršote slaptažodį?" ir vadovaukitės raginimais, kad gautumėte atkūrimo nuorodą registruotu el. pašto adresu arba telefono numeriu.