Kam priklauso Reddit?

Sukurti 29 vasario, 2024
kam priklauso reddit

Reddit yra populiari socialinės žiniasklaidos platforma, tapusi neatsiejama interneto kultūros dalimi. Tai svetainė, kurioje vartotojai gali dalytis ir diskutuoti turiniu įvairiomis temomis – nuo naujienų ir pramogų iki pomėgių ir nišinių pomėgių. Su milijonais vartotojų ir daugybe bendruomenių, Reddit išaugo į galingą platformą, kuri daro įtaką diskusijoms ir tendencijoms internete.

Reddit ištakos


„Reddit“ 2005 m. įkūrė Steve'as Huffmanas ir Alexis Ohanian, du Virdžinijos universiteto kolegijos kambariokai. Jie norėjo sukurti platformą, kurioje žmonės galėtų atvirai diskutuoti ir dalytis įdomiu turiniu. Pradinė Reddit idėja buvo leisti vartotojams pateikti nuorodas, už kurias bendruomenė balsuos, kad nustatytų jų matomumą.

Ankstyvoji „Reddit“ nuosavybė


Pirmosiomis dienomis Steve'as Huffmanas ir Alexis Ohanian buvo vieninteliai „Reddit“ savininkai. Jie nenuilstamai dirbo kurdami platformą ir pritraukdami vartotojus. Augant vartotojų skaičiui, reikėjo ir finansinės paramos, kad svetainė veiktų sklandžiai. Tai paskatino išorės investuotojus, kurie matė „Reddit“ potencialą.

Įsigijo Conde Nast


2006 m., praėjus vos metams po įkūrimo, „Reddit“ įsigijo žiniasklaidos įmonė „Conde Nast“, žinoma dėl savo leidybos įmonių. Šis įsigijimas suteikė „Reddit“ finansinę paramą, reikalingą jos infrastruktūrai plėsti ir tobulinti. Tačiau nepaisant to, kad „Reddit“ priklausė „Conde Nast“, ji toliau veikė savarankiškai ir išlaikė savo unikalų bendruomenės skatinamą pobūdį.

Atsiskyrimas ir „Reddit Inc.“ sukūrimas.


2011 m. „Reddit“ patyrė reikšmingų pokyčių, kai buvo atskirta nuo „Conde Nast“ ir tapo nuosavu subjektu, vadinamu „Reddit Inc.“ Šis žingsnis leido „Reddit“ turėti daugiau savarankiškumo ir valdyti savo veiklą. Tai taip pat tapo platformos lūžio tašku, nes ji pradėjo eksperimentuoti su naujomis funkcijomis ir plėsti savo vartotojų bazę.

Žymūs investuotojai ir suinteresuotosios šalys


Per visą savo istoriją „Reddit“ pritraukė investicijų iš įvairių asmenų ir įmonių. Kai kurie žinomi investuotojai yra Peteris Thielis, vienas iš PayPal įkūrėjų, ir Marcas Andreessenas, garsus rizikos kapitalistas. Šios investicijos ne tik suteikė finansinę paramą, bet ir padėjo patvirtinti „Reddit“ kaip vertingos platformos potencialą.

kam priklauso reddit 2

Pagrindinės „Reddit“ figūros


Nors „Reddit“ kūrime ir augime dalyvavo daug asmenų, kai kurie pagrindiniai skaičiai išsiskiria. Steve'as Huffmanas, vienas iš įkūrėjų, grįžo į įmonę kaip generalinis direktorius 2015 m. ir suvaidino lemiamą vaidmenį formuojant jos kryptį. Alexis Ohanian, kitas įkūrėjas, taip pat liko įsitraukęs ir toliau palaiko Reddit kaip žinomą technologijų pramonės figūrą.

Dabartinė „Reddit“ nuosavybė


Nuo šiol „Reddit“ priklauso žiniasklaidos bendrovei „Advance Publications“, kuriai priklauso „Conde Nast“ ir daugybė kitų žiniasklaidos priemonių. „Advance Publications“ 2011 m. įsigijo kontrolinį „Reddit“ akcijų paketą ir nuo tada yra pagrindinė savininkė. Tačiau svarbu pažymėti, kad „Reddit“ veikia savarankiškai ir turi savo valdymo struktūrą.

Reddit valdymo ir sprendimų priėmimo procesas


Reddit turi unikalią valdymo sistemą, kuri apima vartotojų balsavimo ir savanorių moderatorių moderavimo derinį. Platforma pasikliauja savo bendruomene, priimdama sprendimus dėl turinio matomumo ir politikos vykdymo. Nors nuosavybė priklauso „Advance Publications“, kasdieniai sprendimai ir platformos valdymas daugiausia priklauso „Reddit“ bendruomenei ir jos moderatoriams.

Išvada: kam iš tikrųjų priklauso „Reddit“?


Apibendrinant, nors „Advance Publications“ yra dabartinis „Reddit“ savininkas, tikroji platformos nuosavybė priklauso jos vartotojams ir ją valdančiai bendruomenei. „Reddit“ sėkmę lėmė aistringi vartotojai, kurie prisideda prie turinio, dalyvauja diskusijose ir formuoja platformos kultūrą. „Reddit“ nuosavybė yra kolektyvinės pastangos, todėl ji yra unikali ir galinga socialinės žiniasklaidos platforma.

„Reddit“ yra pasirengusi pasirodyti viešai viename iš pirmųjų šių metų viešųjų technologijų pasiūlymų. Bėgant metams įmonės vadovybė ir nuosavybė keitėsi. Tarp svarbių suinteresuotųjų šalių ir akcininkų yra generalinis direktorius Steve'as Huffmanas, esamos suinteresuotosios šalys, planuojančios parduoti apie 6,7 mln. akcijų, pasauliniai instituciniai investuotojai, įskaitant Tencent ir Condé Nast patronuojančią bendrovę Advance Magazine Publishers, taip pat OpenAI generalinis direktorius Samas Altmanas, kuris buvo Reddit valdybos narys. direktoriai nuo 2015 iki 2022 m. Bendrovės nuosavybės ir akcininkų bazė pasikeitė, o būsimas IPO yra pagrindinis Reddit nuosavybės struktūros pokytis.

„Reddit“ savo S-1 registracijos pareiškime SEC atskleidė finansinius duomenis, nurodydama, kad 2023 m. bendrovė uždirbo 804 mln. USD pajamų, daugiausia iš reklamos. Tačiau tais pačiais metais bendrovė pranešė apie 90,8 mln. Vykdydama IPO planus, „Reddit“ siekia surinkti apie 750 mln. USD, o bendrovė ir kai kurios esamos suinteresuotosios šalys planuoja parduoti apie 22 mln. Šis IPO bus atidžiai stebimas, nes tai pirmasis didelis technologijų debiutas šiais metais ir pirmasis socialinių tinklų IPO nuo tada, kai „Pinterest“ pasirodė viešai 2019 m.

„Reddit“ kelias į būsimą IPO buvo pažymėtas reikšmingais vadovybės, verslo strategijos ir finansinių rezultatų pokyčiais. Generalinio direktoriaus Steve'o Huffmano grįžimas į įmonę 2015 m., kilus lyderystės krizei, pakeitė Reddit pajamas, kurios per metus išaugo nuo 12 mln. USD iki daugiau nei 800 mln. Įskaitant iššūkius, susijusius su žodžio laisve ir reklama, Huffmano vadovybė matė, kad bendrovė tapo svarbia žaidėja socialinės žiniasklaidos srityje. Reddit IPO atspindi jos, kaip privačios įmonės, kelionės kulminaciją, kai buvę ir esami darbuotojai tikisi galimybės parduoti savo įmonės akcijas.