Socialinės žiniasklaidos paskyros pirkimas: privalumai ir trūkumai

Sukurti 6 kovo, 2024
Pirkite socialinės žiniasklaidos paskyrą

Pasauliui vis labiau skaitmeninant, įmonės nuolat ieško būdų, kaip padidinti savo buvimą internete ir pasiekti platesnę auditoriją. Kai kurios organizacijos nagrinėja vieną iš galimybių – pirkti jau egzistuojančias socialinės žiniasklaidos paskyras. Šios paskyros dažnai turi nusistovėjusią stebėtojų bazę, o tai potencialiai gali nedelsiant parodyti prekių ženklams, norintiems greitai plėstis. Tačiau kyla klausimų, ar prasminga investuoti į tokį turtą tiek finansiniu, tiek reputacijos požiūriu. Šis išsamus vadovas padės suprasti, kas apibrėžia parduodamas socialinės žiniasklaidos paskyras, kodėl įmonės gali norėti jas įsigyti, ir aptars įvairius veiksnius, susijusius su sprendimu, ar verta investuoti į šiuos iš anksto sukurtus profilius. Taip pat išnagrinėsime esamų socialinės žiniasklaidos paskyrų įsigijimo alternatyvas, realių atvejų tyrimus, rodančius sėkmingą abiejų požiūrių įgyvendinimą, ir esminius patarimus, kaip apsaugoti prekės ženklo reputaciją naršant šioje erdvėje. Nors šiame straipsnyje daugiausia dėmesio skirsime „TikTok“ paskyrų pirkimui, didelė dalis pateiktos informacijos vis tiek bus taikoma kitoms populiarioms platformoms, tokioms kaip „Instagram“, „Twitter“, „Facebook“ ir kt. Pradėkime nuo parduodamų socialinės žiniasklaidos paskyrų apibrėžimo.

Kas yra parduodamos socialinės žiniasklaidos paskyros?

Parduodamos socialinės žiniasklaidos paskyros yra profiliai tokiose platformose kaip Instagram, TikTok, X (Twitter), Facebook ir LinkedIn, kuriais prekiaujama arba kurie parduodami. Šios paskyros dažnai turi daug sekėjų ir yra geidžiamos dėl įvairių priežasčių, įskaitant rinkodarą, įtaką ir prekės ženklo buvimą.

A. Įvairių tipų socialinės žiniasklaidos paskyras galima įsigyti
Asmeninės sąskaitos
Asmeninės paskyros iš pradžių sukurtos individualiam naudojimui, tačiau jas galima pakartotinai panaudoti verslo ar influencerių rinkodarai. Jie dažnai turi specialią pasekėjų bazę, kuri domisi paskyros turiniu ar asmenybe.

Verslo sąskaitos
Verslo paskyros yra pritaikytos įmonėms ar prekių ženklams, norintiems išplėsti savo skaitmeninį pėdsaką. Šios paskyros paprastai turi didesnį sekėjų skaičių ir dažnai tikrinamos siekiant padidinti autentiškumą.

Nišinės sąskaitos
Nišinės paskyros sutelktos į konkrečius interesus, pramonės šakas ar temas. Jie yra vertingi vykdant tikslines rinkodaros kampanijas, nes jie yra skirti tam tikru turiniu besidominčiai auditorijai.

Influencerio sąskaitos
Įtakų darytojų paskyros turi didelį sekėjų skaičių ir įsitraukimo rodiklį. Jie daro įtaką atitinkamose srityse ir gali paveikti savo pasekėjų pirkimo sprendimus.

B. Socialinių tinklų paskyrų kainą įtakojantys veiksniai
Sekėjų skaičius
Sekėjų skaičius tiesiogiai veikia paskyros kainą. Daugiau sekėjų paprastai reiškia didesnę kainą, atsižvelgiant į galimą pasiekiamumą ir įtaką.

Sužadėtuvių rodiklis
Paskyros su dideliu įsitraukimo rodikliu (patinka, komentarai, pasidalinimai) yra vertingesnės. Didelis įsitraukimas rodo aktyvią ir suinteresuotą auditoriją.

Niša ir auditorijos demografija
Paskyros, skirtos pelningoms arba labai aktyvioms nišoms, gali būti didesnės. Sekėjų demografiniai rodikliai, įskaitant amžių, vietą ir pomėgius, taip pat turi įtakos vertei.

Paskyros patvirtinimas
Patvirtintų paskyrų, pažymėtų mėlynu varnele, kaina yra didesnė dėl jų autentiškumo ir patikimumo.

C. Raudonos vėliavėlės, kurių reikia saugotis perkant socialinės žiniasklaidos paskyras
Žemi įsitraukimo rodikliai
Neproporcingai žemi įsitraukimo rodikliai, palyginti su sekėjų skaičiumi, gali reikšti, kad auditorija iš tikrųjų nesidomi turiniu.

Nenuosekli paskelbimo istorija
Netaisyklinga arba negausiai paskelbimo istorija gali rodyti aplaidumą arba nuoseklios strategijos nebuvimą, o tai turi įtakos paskyros vertei ir potencialiam augimui.

Teisiniai ir atitikties klausimai
Įsitikinkite, kad paskyros perkėlimas atitinka socialinės žiniasklaidos platformos paslaugų teikimo sąlygas. Neteisėtas paskyros pardavimas gali sukelti paskyros sustabdymą arba teisinių pasekmių.

Svarstant apie socialinės žiniasklaidos paskyros įsigijimą, labai svarbu atlikti išsamų patikrinimą, siekiant užtikrinti, kad investicijos atitiktų jūsų rinkodaros tikslus ir etikos standartus.

Privalumai ir trūkumai perkant socialinės žiniasklaidos paskyras

Sprendimas įsigyti socialinės žiniasklaidos paskyras turi savo privalumų ir trūkumų. Jų supratimas gali padėti priimti pagrįstą sprendimą, atitinkantį jūsų rinkodaros strategiją ir prekės ženklo vertybes.

A. Socialinės medijos paskyrų pirkimo pranašumai
Greita prieiga prie nusistovėjusių auditorijų
Socialinės žiniasklaidos paskyros įsigijimas suteikia tiesioginę prieigą prie sekėjų grupės. Tai gali būti didelis pranašumas įmonėms, norinčioms greitai išplėsti savo skaitmeninį buvimą ir pasiekiamumą.

Sutaupo laiko, palyginti su ekologiškai augančiais sekėjais
Ekologiškas socialinių tinklų sekėjų auginimas reikalauja laiko, pastangų ir nuoseklaus turinio kūrimo. Paskyros įsigijimas gali žymiai sutrumpinti šį laiką, todėl įmonės gali sutelkti dėmesį į kitus savo strategijos aspektus.

Galimas patikimumo įgijimo greitis
Paskyra su daugybe sekėjų gali suteikti momentinį patikimumą verslui ar asmeniui. Šis suvokiamas populiarumas gali būti naudingas pritraukiant daugiau ekologiškų pasekėjų ir klientų.

B. Socialinių tinklų paskyrų pirkimo trūkumai
Autentiškumo problemos
Įsigytos paskyros gali būti sunkiai autentiškos. Stebėtojai, kurie iš pradžių domėjosi originaliu turiniu, gali nesidomėti nauja kryptimi, todėl paskyros rezultatai ir auditorijos lūkesčiai nutrūks.

Galimos teisinės pasekmės
Socialinės žiniasklaidos paskyrų pirkimo ir pardavimo procesas gali pažeisti daugumos platformų paslaugų teikimo sąlygas, todėl gali kilti teisinių problemų. Visada yra rizika, kad paskyra bus sustabdyta arba uždrausta, jei operacija bus aptikta.

Susirūpinimas dėl įsigytų sekėjų kokybės
Nėra jokios garantijos, kad įsigytos paskyros stebėtojai yra tikri arba domisi jūsų turiniu. Daugelis paskyrų yra išpūstos netikrų sekėjų ar robotų, kurie neprisideda prie prasmingo įsitraukimo ar pardavimo.

Nors tiesioginė socialinių tinklų paskyrų pirkimo nauda gali būti viliojanti, labai svarbu ją palyginti su galimu ilgalaikiu poveikiu jūsų prekės ženklo reputacijai ir autentiškumui. Norint užtikrinti tvarų augimą, būtina užtikrinti, kad jūsų rinkodaros strategijos atitiktų jūsų prekės ženklo vertybes ir tikslus.

Socialinės žiniasklaidos paskyrų pirkimo alternatyvos

Vietoj to, kad pirktumėte socialinės žiniasklaidos paskyras, yra veiksmingų strategijų, kaip natūraliai padidinti savo buvimą socialinėje žiniasklaidoje. Šie metodai užtikrina tikrą ryšį su auditorija, laikui bėgant skatina įsitraukimą ir lojalumą.

A. Ekologiškai augančios socialinės žiniasklaidos stebėjimų strategijos
Turinio kūrimas ir kuravimas
Aukštos kokybės, aktualaus turinio kūrimas ir dalijimasis juo yra kertinis akmuo, norint auginti socialinę žiniasklaidą. Šviečiantis, linksminantis ar įkvepiantis turinys paprastai sudomina auditoriją ir skatina dalytis, padidindamas jūsų matomumą.

Bendradarbiavimas ir partnerystė
Bendradarbiaudami su influenceriais ar prekių ženklais, kurie dalijasi jūsų tiksline auditorija, jūsų profilis gali būti atskleistas platesnei auditorijai. Bendradarbiavimas gali būti įvairių formų – nuo svečių įrašų iki bendrų tiesioginių srautų, pritraukiant abiejų šalių pasekėjus.

Tiksliniai skelbimai ir reklaminės kampanijos
Socialinės žiniasklaidos platformos siūlo sudėtingas skelbimų taikymo parinktis, leidžiančias pasiekti potencialius jūsų niša besidominčius sekėjus. Investavimas į tikslinius skelbimus gali būti greitas būdas padidinti matomumą ir pritraukti naujų sekėjų.

B. Patarimai, kaip maksimaliai padidinti investicijų į socialinę mediją IG
Dėmesys įsitraukimui, o ne tuštybės metrikai
Įtraukimas (patinka, komentarai, dalijimasis) yra svarbesnis sveiko buvimo socialinėje žiniasklaidoje rodiklis nei vien sekėjų skaičius. Labiau tikėtina, kad įsitraukę stebėtojai virs jūsų prekės ženklo klientais arba šalininkais.

Reguliarus stebėjimas ir taktikos koregavimas pagal duomenis
Naudokite analizės įrankius, kad stebėtumėte savo turinio ir strategijų našumą. Reguliari analizė padeda nustatyti, kas geriausiai tinka jūsų auditorijai, todėl galite koreguoti taktiką, kad pasiektumėte geresnių rezultatų.

Investavimas į darbuotojų skatinimo programas
Skatindami darbuotojus dalytis jūsų prekės ženklo turiniu, galite natūraliai padidinti jūsų pasiekiamumą. Darbuotojų tinklai dažnai gali turėti platesnį ir įvairesnį pasiekiamumą nei vien oficialūs jūsų prekės ženklo kanalai.

Priimkite tinkamą sprendimą jūsų verslui

Apsispręsti, ar pirkti socialinės žiniasklaidos paskyras, ar jas auginti ekologiškai, yra svarbus pasirinkimas, galintis paveikti jūsų prekės ženklo skaitmeninį pėdsaką. Šis sprendimas turėtų būti pagrįstas nuodugniai įvertinus unikalius jūsų verslo poreikius, išteklius ir ilgalaikius tikslus. Štai kaip naršyti šiame sprendimų priėmimo procese:

A. Jūsų unikalių poreikių ir išteklių įvertinimas
Pradėkite nuo dabartinės situacijos įvertinimo. Apsvarstykite savo verslo modelį, tikslinę auditoriją ir turimus išteklius socialinės žiniasklaidos rinkodarai. Tai apima finansinius išteklius, žmogiškąjį kapitalą ir laiką. Pavyzdžiui, jei jūsų verslui reikia sparčiai padidinti skaitmeninį buvimą ir turite tam skirtą biudžetą, sąskaitų įsigijimas gali būti tinkamas būdas. Tačiau jei labai svarbu sukurti tikrai įsitraukusią bendruomenę, daugiau dėmesio būtų skiriama organiniam augimui.

B. Tikslų derinimas su tinkamiausiu požiūriu
Apibrėžkite, kaip atrodo jūsų socialinės žiniasklaidos strategijos sėkmė. Ar tai prekės ženklo žinomumas, įtraukimas, konversijos, ar visa tai, kas išdėstyta pirmiau? Įmonėms, kurios siekia greito įsiskverbimo į rinką arba renginių reklamavimo, nusipirkę sukurtą paskyrą, gali būti nedelsiant matomas reikalingas. Ir atvirkščiai, jei jūsų tikslas yra sukurti ilgalaikius santykius su auditorija, laiko ir pastangų investavimas į organinį augimą geriau atitiktų jūsų tikslus.

C. Potencialių pardavėjų ir partnerių įvertinimas
Jei nuspręsite įsigyti socialinės žiniasklaidos paskyrą, labai svarbu patikrinti galimus pardavėjus ar partnerius. Ieškokite procesų skaidrumo, sėkmingų pervedimų įrodymų ir teigiamų ankstesnių klientų atsiliepimų. Įsitikinkite, kad jie atitinka teisinius ir etinius socialinės žiniasklaidos platformų standartus, kad nesukeltumėte pavojaus jūsų prekės ženklui. Kad augtumėte natūraliai, apsvarstykite partnerius, kurie specializuojasi socialinės žiniasklaidos valdymo, turinio kūrimo ir reklamos srityse. Šie partneriai turėtų suprasti jūsų pramonės šaką ir turėti patirties, padedančios įmonėms autentiškai plėsti savo buvimą socialinėje žiniasklaidoje.

Tinkamo sprendimo priėmimas


Sprendimas pirkti ar auginti socialinių tinklų paskyras ekologiškai neturėtų būti priimtas lengvabūdiškai. Tam reikia strateginio požiūrio, atsižvelgiant į tiesioginę naudą ir ilgalaikę jūsų buvimo socialinėje žiniasklaidoje vertę. Atidžiai įvertinę savo poreikius, suderinę savo tikslus ir įvertinę galimus partnerius, galite pasirinkti, kas paremtų bendrus jūsų verslo tikslus ir sustiprintų jūsų prekės ženklo reputaciją internete.

Geriausia prekės ženklo reputacijos apsaugos praktika

Skaitmeniniame amžiuje jūsų prekės ženklo reputacija internete yra labai svarbus turtas. Socialinės žiniasklaidos platformoms toliau tobulėjant, norint išlaikyti ir apsaugoti jūsų prekės ženklo vientisumą, reikia budrumo ir strateginio planavimo. Štai keletas geriausių praktikų, padėsiančių efektyviai naršyti šiame kraštovaizdyje.

A. Stebėjimas ir atsakymas į neigiamus atsiliepimus
Aktyvus stebėjimas
Įdiekite įrankius ir procesus, kad galėtumėte nuolat stebėti savo prekės ženklo paminėjimus socialinės žiniasklaidos platformose. Šis iniciatyvus požiūris leidžia anksti sugauti neigiamus atsiliepimus ir nedelsiant juos spręsti.

Konstruktyvūs atsakymai
Atsakydami į neigiamus atsiliepimus, visada būkite profesionalūs, mandagūs ir konstruktyvūs. Pripažinkite problemą, pasiūlykite sprendimą arba, jei reikia, perjunkite pokalbį neprisijungę. Viešas problemų sprendimas gali paversti potencialiai žalingą situaciją galimybe parodyti savo įsipareigojimą siekti klientų pasitenkinimo.

Mokymasis iš atsiliepimų
Naudokite neigiamus atsiliepimus kaip mokymosi galimybę. Analizuokite skundus ar kritiką, kad nustatytumėte pagrindines problemas, susijusias su jūsų produktais, paslaugomis ar klientų patirtimi, ir atlikite būtinus patobulinimus.

B. Bendruomenės gairių ir etikos standartų laikymasis
Žinokite Taisykles
Susipažinkite su kiekvienos socialinės žiniasklaidos platformos, kurioje aktyviai naudojatės, bendruomenės gairėmis ir paslaugų teikimo sąlygomis. Šios žinios yra labai svarbios siekiant užtikrinti, kad jūsų turinys ir sąveika atitiktų konkrečios platformos taisykles.

Skatinkite etišką įsipareigojimą
Skatinkite etišką įsitraukimą kurdami pagarbią ir įtraukią aplinką savo socialinės žiniasklaidos kanaluose. Venkite praktikos, kuri gali būti suvokiama kaip klaidinanti, pvz., pirkti sekėjus arba naudoti apgaulingą rinkodaros taktiką.

Skaidrumas
Būkite skaidrūs apie savo verslo praktiką ir atskleidimą, ypač kai kalbama apie remiamą turinį ar rekomendacijas. Šis sąžiningumas didina auditorijos pasitikėjimą ir apsaugo jūsų prekės ženklo vientisumą.

C. Būkite neatsilikę nuo naujų tendencijų ir taisyklių
Nuolatinis mokymasis
Socialinė žiniasklaida yra nuolat besivystanti sritis. Būkite informuoti apie naujausias skaitmeninės rinkodaros tendencijas, algoritmų pakeitimus ir geriausią praktiką, kad jūsų strategijos būtų veiksmingos ir aktualios.

Teisės aktų laikymasis
Laikykitės taisyklių pokyčių, turinčių įtakos socialinės žiniasklaidos rinkodarai, pvz., duomenų apsaugos įstatymams ir reklamos standartams. Atitikties užtikrinimas gali padėti išvengti teisinių problemų, kurios gali pakenkti jūsų prekės ženklo reputacijai.

Prisitaikykite ir diegkite naujoves
Būkite atviri savo strategijų pritaikymui pagal naujas tendencijas ir technologijas. Inovacijos gali išskirti jūsų prekės ženklą ir išlaikyti jus prieš konkurentus perpildytoje skaitmeninėje erdvėje.

Pirkite socialinės žiniasklaidos paskyrą 2

Išvada

Naršymas socialinės žiniasklaidos paskyrų pasaulyje, tiek perkant, tiek organiškai augant, verslui pateikia unikalių iššūkių ir galimybių. Raktas į sėkmę yra suprasti savo prekės ženklo poreikius, suderinti strategijas su tikslais ir laikytis geriausios praktikos, kad apsaugotumėte savo reputaciją. Nors socialinės žiniasklaidos paskyrų pirkimas yra greitas būdas įsitvirtinti, organinis augimas skatina tikrą įsitraukimą ir ilgalaikius santykius su auditorija. Nepriklausomai nuo pasirinkto kelio, dėmesys visada turėtų būti sutelktas į vertės teikimą, autentišką auditorijos įtraukimą ir prekės ženklo vientisumo palaikymą. Kadangi socialinė žiniasklaida ir toliau vystosi, išlikti informuotai ir prisitaikyti bus labai svarbu išnaudoti jos galią siekiant verslo tikslų. Skatinkite nuolatinį mokymąsi ir tobulėjimą, kad galėtumėte veiksmingai pereiti prie sudėtingos socialinės žiniasklaidos rinkodaros. Atminkite, kad socialinės žiniasklaidos rinkodaros kelionė yra tokia pat svarbi, kaip ir tikslas.

Socialinės žiniasklaidos paskyrų pirkimo teisėtumas gali būti sudėtingas ir skiriasi priklausomai nuo platformos. Daugumoje socialinės žiniasklaidos platformų taikomos paslaugų teikimo sąlygos, draudžiančios parduoti ar perleisti paskyras. Nors praktikoje gali įvykti operacijos, jos gali būti sustabdytos arba uždraustos, jei jos bus aptiktos. Labai svarbu peržiūrėti platformos paslaugų teikimo sąlygas ir apsvarstyti galimas teisines pasekmes.

Norėdami patikrinti stebėtojų autentiškumą, atidžiai ištirkite įtraukimo rodiklį, sąveikos kokybę ir paskyros augimo modelius. Ieškokite raudonų vėliavėlių, tokių kaip staigus sekėjų skaičiaus padidėjimas arba didelė neaktyvių ar robotų paskyrų dalis. Įsitraukus į patikimą pardavėją, kuris suteikia skaidrumo apie tai, kaip paskyra buvo auginama, taip pat gali padėti užtikrinti stebėtojo autentiškumą.

Socialinių tinklų paskyrų pirkimas nepakeičia turinio rinkodaros poreikio. Net ir esant nusistovėjusiai auditorijai, paskyros sėkmė priklauso nuo to, ar nuosekliai pateikiamas vertingas, aktualus ir įtraukiantis turinys. Turinio rinkodara išlieka labai svarbi kuriant prekės ženklo tapatybę, autoritetą ir puoselėjant tikrus santykius su auditorija. Įsigytos paskyros gali būti platforma, tačiau turinys įtraukia ir išlaiko auditoriją.